Андерсън триумфира във Виена и ще играе на финалите в Лондон

17:59
Андерсън триумфира във Виена и ще играе на финалите в Лондон

Кевин Андерсън триумфира на тенис турнира във Виена, побеждавайки във в спора за титлата Кей Нишикори след 6-3, 7-6 (3). 32-годишният тенисист спечели втората си титла за годината след тази в Ню Йорк през февруари. За японеца пък това е девети пореден загубен финал в кариерата.

Двубоят започна по-добре за южноафриканеца, който проби рано подаването на Нишикори и пое контрола върху първия сет. След 6-3 финалистът от тазгодишния Уимбълдън се приближи на сет от титлата. Втората част бе далеч по-равностойна, но Андерсън отново излезе по-добрият от двамата, за да затвори сета и мача в своя полза след тайбрек.

С успеха си той се превърна в първият южноафриканец от 23 години насам, който си осигурява класиране за заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. Андерсън се присъединява към Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро и Александър Зверев, които вече се класираха за елитната надпревара, която ще се проведе в английската столица между 11-18 ноември.

Последните двама души ще бъдат определени на предстоящия Мастърс в Париж. Андерсън ще завърши годината за първи път в топ 10 на световната ранглиста при мъжете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация