Ман Юнайтед подчини Евертън на "Олд Трафорд" (видео)

20:22
Ман Юнайтед подчини Евертън на "Олд Трафорд" (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:1 над Евертън у дома на ,,Олд Трафорд“ в среща от 10-ия кръг на английската Висша лига. ,,Червените дяволи“ не допуснаха изравняване в резултата подобно на това срещу Челси в предишния кръг и се реваншираха на своите привърженици за загубата от Ювентус в Шампионската лига по-рано през седмицата.

Двубоят започна по-добре за домакините, които получиха правото да изпълнят дузпа в 27-та минута на срещата. Зад топката застана Пол Погба, чийто удар бе спасен от Джордан Пикфорд, но при добавката френският полузащитник не сгреши и даде аванс на Юнайтед. Това бе втора поредна спасена дузпа за Пикфорд след тази в миналия кръг срещу Кристъл Палас. До края на първата част резултатът остана непроменен и играчите на Жозе Моуриньо се оттеглиха на почивка с минимална преднина.

Малко след началото на втората част Антони Марсиал отбеляза третия си гол в последните два шампионатни мача, като Погба този път бе в ролята на асистент за попадението на сънародника му. Юнайтед контролираше двубоя, но ,,карамелите“ се върнаха в мача след нова дузпа в срещата, която бе вкарана от Гюлфи Сигурдсон в 77-та минута. До края на сблъсъка Евертън опита да изравни резултата, но не можа да притесни кой знае колко сериозно стража на ,,червените дяволи“ Давид Де Хеа. Юнайтед дори имаше възможност да подпечата успеха си с трети гол, но останалият очи в очи с вратаря Пикфорд Марсиал направи голям пропуск в добавеното веме на срещата.

С успеха си манчестърци се изкачиха на осмата позиция във временното класиране с две точки пред днешния си съперник, като изостават на девет от лидера Ливърпул. В следващия кръг отборът на Жозе Моуриньо гостува на приятната изненада през сезона Борнемут. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация