Стоунс: Висшата лига е най-силното първенство в света

13:51
Стоунс: Висшата лига е най-силното първенство в света

Централният защитник на Манчестър Сити Джон Стоунс е на мнение, че Висшата лига е най-силното първенство в света. Той се присъединява към своя мениджър Пеп Гуардиола, който смята, че битката за титлата през този сезон е между пет отбора.

"Вярвам, че Премиършип е най-силното първенство в света, и то с разлика", започна Стоунс.

"Всеки един отбор е достатъчно силен, независимо къде се намира във временното класиране. През миналия сезон Уест Бромич изпитваше огромни затрудения, докато Дарън Муур не дойде на треньорския пост. Той преобрази отбора, те отидоха на "Олд Трафорд", победиха Юнайтед и ние станахме шампиони. Мисля, че това е показателно за жестоката конкуренция в лигата и това че всеки може да победи всеки", добави той.

"Всичко може да се случи във футбола и това, че има толкова много силни отбори държи всички топ тимове под напрежение и във форма – една грешка и веднага биваш наказан", сподели бранителят. Той бе запитан от журналист относно това дали вярва, че Сити могат да повторят или дори подобрят постиженията си през изминалия сезон, когато спечелиха убедително Висшата лига.

"Определено. За нас е чест и привилегия да сме със златото. Трудихме се през всичките девет месеца, за да стигнем до върха. Най-важното за един футболист и треньор е да бъдеш постоянен и винаги готов на 100% - както физически, така и психически. Рекордните 100 точки през миналия сезон са едно невероятно постижение, ще се опитаме да се справим поне толкова добре и сега, ако не и да подобрим този рекорд", заяви англичанинът.

Днес Стоунс се изправя срещу много свои съотборници в националния отбор на Англия. За него обаче това не е странно. "Не, не мисля, че ще бъде странно. Страхотно е да играеш срещу тях, защото след това има какво да обсъждаме, когато сме заедно в представителния тим", сподели 24-годишният играч.

"Те са футболисти от най-високо ниво, когато сме на терена сме съперници, но след последния съдийски сигнал, всичко е отново приятелско. Хари Кейн? Всички знаем как играе Хари. Аз познавам неговата игра, той моята, ще бъде наистина вълнуващо да се изправим един срещу друг", завърши Стоунс.

Шампионите гостуват на Тотнъм Хотспър на "Уембли" в последна среща от 10-ия кръг на английската Висша лига от 22:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация