Роналдо обясни защо напусна Реал Мадрид

22:01
Роналдо обясни защо напусна Реал Мадрид

Кристиано Роналдо сподели в интервю за "Франс Футбол", че е решил да напусне Реал Мадрид през лятото, след като е почувствал, че е ненужен от клуба и президента на белите Флорентино Перес. Португалецът премина в италианския Ювентус за сумата от 100 млн. евро. 

"Почувствах, че вече не гледат в клуба на мен както в началото. През първите 4-5 години аз бях Кристиано Роналдо в Реал Мадрид – в последните години това се промени. Президентът на клуба ме гледаше с други очи – вече не бях незаменим в отбора", разкрива нападателят.

Заедно с него европейският клубен шампион бе напуснат и от мениджъра Зинедин Зидан. Въпреки това Роналдо не отбеляза това като допълнителна причина за напускането си.

"Решението ми да си тръгна не бе базирано на напускането на Зидан. Оттеглянето от треньорския пост само потвърди това, което вече си мислех за ситуацията в клуба и моето бъдеще", допълни той.

Според самия футболист той е фаворит за Златната топка през тази година. Ако спечели най-престижното индивидуално отличие португалецът ще бъде еднолично на върха с шест завоювани награди. Церемонията по връчване на приза за най-добър футболист на ФИФА ще бъде на 3 декември в Париж. Роналдо отбеляза двата гола при успеха с 2:1 като гост на Емполи в среща от поредния кръг на Серия А, но в последно време името му не е свързвано само с изявите на терена.

33-годишният играч бе обвинен в изнасилване в САЩ. 34-годишната американка Катрин Майорга повдигна обвинението в изнасилване от Роналдо в Лас Вегас през юни 2009 година, малко преди Роналдо да отиде от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид.

"Разбира се, че този проблем влияяе на личния ми живот. Имам приятелка, четири деца, възрастна майка, сестри, брат – семейство, с което съм много близък".

"Представете си какво е да ви обвинят в изнасилване и как това влияе на най-близките. Знам кой съм и какво съм извършил. Истината ще излезе наяве. И хората, които ме критикуват и се опитват да ме разобличат, тези хора ще бъдат най-разочаровани, когато всичко бъде изяснено", завърши Роналдо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация