Кристиано: Само аз и Меси можем да бъдем на толкова високо ниво в продължение на 10 години

19:43
Кристиано: Само аз и Меси можем да бъдем на толкова високо ниво в продължение на 10 години

Кристиано Роналдо си тръгна от Реал Мадрид след близо десет бляскави години на “Сантиаго Бернабеу” и сега е концентриран върху новата страница в кариерата си, която се нарича Ювентус. 33-годишната звезда даде обширно интервю пред “Франс Футбол”, в което говори както за обвиненията за изнасилване, повдигнати срещу него от американката Катрин Майорга, така и за това, в което е най-добър - футболът.


“Колко футболисти могат да бъдат на толкова високо ниво в продължение на десет или повече години? Броят се на пръстите на едната ръка. Добре, ще ви кажа, че сме двама - Меси и аз”, казва CR7 във въпросното интервю и добавя, че на неговата възраст надали ще има друг играч, който ще бъде продаден за трансферна сума от 100 милиона, каквато Юве плати на Реал за правата му.

 

“На тази възраст повечето футболисти отиват за пари - играят в Китай, в ОАЕ, в Индия и приключват кариерите си там, като дори не трябва да поддържат особено високо ниво. Никой друг не преминава за 100 милиона от един голям отбор в друг голям отбор”, коментира идването си в Торино той.


“Не казвам, че съм най-добрият. Казвам просто, че съм различен. Различен спортист, различен човек и различен звяр. С различен мозък. Вероятно на някои хора би им харесало моята епоха да свърши, но това няма да се случи. Аз съм тук и ще продължавам да бъда тук. Резултатите и постиженията ми говорят сами по себе си”, продължава португалецът и подчертава, че възрастта не е фактор и всичко е въпрос на психологическа настройка.

 

Кристиано е категоричен, че все още се забавлява на терена и играта му носи неповторима радост, а когато това спре - дали ще е след четири, пет или шест години, всички ще разберат.


“Говорих по темата с приятелката си. Синът ми е прекалено малък, за да разбере. Въпросната ситуация се отрази най-тежко на майка ми и на сестрите ми. Бяха съкрушени и много, много ядосани. За първи път ги виждах в такава светлина. Аз бях човекът, който трябваше да ги успокоява, а реално би трябвало да е обратното”, споделя още суперзвездата и добавя, че не се вълнува от общественото мнение защото както има много хора, които го ненавиждат, има и още толкова, които го обожават.

 

“Все пак съм една от най-известните личности в света. Моето име продава. Всичко лошо, което се говори за мен е много по-вървежно от хубавите неща. Опитвам се да запазя спокойствие”, завършва Роналдо и казва, че се гордее от всичко, което е постигнал досега през живота си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация