Арсен Венгер се завръща

19:35
Арсен Венгер се завръща

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че ще се завърне като треньор през 2019 година, но не пожела да конкретизира кой отбор желае да поеме. 69-годишният специалист приключи 22-годишния си престой начело на ,,артилеристите“ в края на миналия сезон, печелейки за периода си в клуба три пъти титлата на Премиършип и седем пъти ФА Къп.

Запитан от Sky Sports кога ще се завърне в треньорската професия, Венгер сподели: ,,В началото на следващата година“. ,,Ще бъде странно, ако ръководя отбор извън Англия, в момента наистина нямам представа къде ще бъда, затова не мога да ви кажа нищо със сигурност“, заяви французинът. ,,Имах добра почивка извън футбола, но през това време наблюдавах доста срещи. Имам прекрасни спомени от футболната игра и тези моменти ми липсват“, допълни още Венгер.

Междувременно, наставникът е доволен от представянето на бившия му тим от началото на сезона под ръководството на новия мениджър Унай Емери. ,,Топчиите“ се намират на четвърта позиция във временното класиране, като изостават на четири точки от лидерите Манчестър Сити и Ливърпул, които имат по 26 пункта. ,,Когато Арсенал печели, аз съм щастлив“, говори той за клуба. ,,Мисля, че работих усилено през годините и оставих отбора в добра форма. След това, аз съм фен на тима – винаги искам Арсенал да побеждава“, завърши Венгер.

Арсенал приема у дома един от лидерите в класирането Ливърпул на ,,Емирейтс“ в дербито на 11-ия кръг на английската Висша лига в събота вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация