Ман Сити на 1/4-финал за Купата на Лигата

07:30
Ман Сити на 1/4-финал за Купата на Лигата

Носителят на Купата на Лигата Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на турнира, след като победи гостуващия Фулъм с 2:0. В герой за английския шампион се превърна 19-годишното крило Брахим Диас, чийто първи голове в професионалния футбол (19’ и 65’) донесоха успеха за неговия тим.

Домакините започнаха много добре мача, като веднага заредиха атака след атака и заслужено поведоха в 19-ата минута. Тогава, след изпълнение на корнер, Диас стигна до топката, отправи удар, тя рикошира в противников играч и влетя във вратата на гостите. Натискът на Сити продължи, като в 24-ата минута шут на Данило се отби в гредата и излезе в аут. Пропуски направиха също Де Бройне и Сане. След това играта се успокои, а в последните секунди на първата част Рико с върха на пръстите си изби в корнер удар на Жезус.

Също както и през първото полувреме, гражданите бяха по-добрият тим в началото на втората част но в първите й 15 минути липсваха сериозни положения пред някоя от двете врати. Въпреки това, Ман Сити удвои преднината си в 65-ата. Сане достави топката на Жезус в наказателното поле, като неговият удар срещна гредата. Кълбото обаче отиде при Диас, който отбеляза втория си гол в мача. До края на мача не се случи нищо интересно откъм голови възможности и домакините успяха да запазят аванса си от две попадения. Повод за притеснения за Джосеп Гуардиола обаче е принудителното напускане на терена на Де Бройне в 86-ата минута заради контузия в лявото коляно, след като доскоро лекуваше травма в дясното.

На 1/4-финалите през декември Манчестър Сити очаква победителя от отложения двубой между Лестър и Саутхямптън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация