Дунав с класика срещу Витоша (видео)

16:49
Дунав с класика срещу Витоша (видео)

Дунав победи Витоша (Бистрица) с 3:0 в откриващия мач на 14-ия кръг на Първа професионална лига. „Драконите“ бяха неудържими на Градския стадион в Русе, а таранът Ахмед Ахмедов вкара две попадения, с които оформи сметката си на 7 гола от старта на първенството.

Със спечелените 3 точки Дунав вече е на 10-то място във временното класиране с 14 пункта, изпреварвайки с точка днешния си съперник.

Играчите на Людмил Киров започнаха мача устремно, създавайки две възможности за гол в рамките на първите две минути. Първо Красимир Станоев стреля силно от пряк свободен удар, но вратарят на бистричани Християн Василев изби топката в корнер. След неговото изпълнение Ахмед Ахмедов се размина с топката на сантиметри от голлинията.

В 6-та минута „драконите“ откриха резултата - Красимир Станоев хвърли дълъг пас наляво към Божидар Васев, той овладя отлично и центрира без забавяне в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов изпревари защитник на гостите и плонжира и с крак изпрати топката във вратата на Витоша.

В 15-ата минута футболистите на Дунав вкараха втори гол. Коконов пусна страхотен пас от централната зона към Светослав Ковачев, той се измъкна от опита за засада на гостите, излезе сам срещу Василев и с отсечен удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата му – 2:0. В 24-та минута резултатът стана класически - Иван Коконов намери вляво в наказателното поле Светослав Ковачев, той центрира остро по земята, вратаря на гостите се размина с топката и Ахмед Ахмедов отблизо я търкулна в мрежата за 3:0. Футболистите на Людмил Киров не изпуснаха инициативата до края на мача, макар и да не създадоха толкова голови положения както през първата част. В следващия кръг Дунав гостува на Ботев (Враца).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация