Барти триумфира в Джухай

12:57
Барти триумфира в Джухай

Австралийката Ашли Барти спечели титлата на тенис турнира в Джухай, Китай след успех във финала над представителката на домакините Уан Цян с 6-3, 6-4 за час и 23 минути игра.

22-годишната тенисистка спечели първите четири гейма на откриващия сет, преди да затвори частта в своя полза след 6-3. Китайката Цян се опита да се завърне в двубоя във втория сет, но пропусна да реализира пробив в четвъртия гейм. Австралийката от своя страна направи брейк в седмия, за да подпечата успеха си във финалния сблъсък.

Цян трябваше да се изправи в полуфинала срещу Мадисън Кийс, но американката се отказа поради травма, като на нейно място излезе Гарбине Мугуруса, която бе победена от 26-годишната тенисистка.

Това бе четвъртата поредна година, в която турнирът в Джухай включва 12 тенисистки, които се намират грубо между 9-о и 20-и място в световната ранглиста при жените. Наградният фонд в тазгодишното издание достигна 2.35 млн. долара при синглите и двойките. За Барти това бе втора титла през годината след тази в Нотингам, като игра и финал в Сидни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация