Клоп е незаинтересуван от идеята са създаване на Европейска супер лига

13:05
Клоп е незаинтересуван от идеята са създаване на Европейска супер лига

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази съмнения относно евентуалното създаване на Европейска супер лига. Германското издание De Spiegel спомена в петък, че няколко европейски клуба в лицето на Милан, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Байерн Мюнхен планират да напуснат домашните си първенства, за да формират нова лига.

11 от най-големите европейски клуба ще основат лига и няма да могат да изпаднат в следващите 20 години, докато други тимове ще бъдат поканени като гости.

Клоп обаче е незаитересован от подобна идея. ,,В първия момент се замисляш, че това е една чудесна идея – по-малко срещи и повече пари“, заяви в шеговит тон наставника на мърсисайдци. ,,В момента съм напълно окей с европейските клубни първенства. Това е идея, която мисля, че още не е дискутирана сериозно. Прилича ми по-скоро на поредната идея, която подобно на тези от ФИФА и УЕФА, не се обмисля, а просто се имплементира“, завърши наставникът.

Ливърпул направи равенство 1:1 при гостуването си на Арсенал в дербито на 11-ия кръг във Висшата лига и се изкачи временно на върха с точка пред Манчестър Сити, който днес приема у дома Саутхемптън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация