Сити разгроми "светците" и вече е едноличен лидер (видео)

19:04
Сити разгроми "светците" и вече е едноличен лидер (видео)

За първи път през сезона Манчестър Сити еднолично поведе класирането в Премиър лийг, след като разгроми Саутхамптън с 6:1 на “Етихад” в среща от 11-ия кръг. Така шампионите се възползваха от съботното равенство на Ливърпул срещу Арсенал и вече имат 2 точки аванс. След седмица идва ред на градското дерби с Манчестър Юнайтед.


Тимът на Джосеп Гуардиола не даде никакъв шанс на отбора от Южна Англия, след като още до 18-ата минута му водеше с 3:0. На равен интервал от време паднаха първо автогол на Уесли Хут (6’), последван от попадения на Серхио Агуеро (12’) и капитана Давид Силва (18’). В 30-ата Дани Ингс намали от дузпа, но още преди почивката Рахим Стърлинг направи 4:1. След почивката английският национал реализира ще един гол в 67-ата минута, а в последната Льорой Сане докара нещата до 6:1.

 

“Гражданите” са в отлична форма, докато до днес съперникът им не беше вкарвал гол в пет поредни кръга и съответно нямаше победа през този период. Преди няколко дни Сити елиминира Фулъм за Купата на Лигата и сега Пеп прави девет промени в стартовия си състав. Само Джон Стоунс и Льорой Сане запазиха местата си в 11-те.

 


Мениджърът на “светците” Марк Хюз даде шанс на Джеймс Уорд-Праус, който досега не се радваше на особено внимание. Дани Ингс и Шейн Лонг бяха в атака. Чарли Остин и Мохамед Елиунуси седнаха на пейката.

    

Както често се случва в мачовете на Сити, отборът веднага обгради наказателното поле на съперника и головете не закъсняха. В 6-ата минута шут на Сане принуди Хут да отклони в собствената си мрежа за 1:0. След още шест минути Рахим Стърлинг мина спокойно покрай няколко играчи на Саутхамптън и асистира на Кун за 2:0.


Изтекоха нови шест минути и топката пак беше зад гърба на Алекс Маккарти, този път след шут с левачката на Давид Силва.


Всичко вече беше ясно още на този етап, но "Етихад" искаше да види още голове. Такъв обаче падна във вратата на Едерсон, след като вратарят фаулира в наказателното си поле Дани Ингс. Бившият нападател на Ливърпул реализира отсъдената дузпа в 30-ата минута.


Попадението за "светците" обаче не промени нищо и интересното продължи да бъде в половината на гостите. След поредното "тики-така" в добавеното време на първата част Стърлинг покачи на 4:1.


Второто полувреме започна с чиста възможност пред Ингс, но този път Едерсон спаси.


"Гражданите" обаче не се огънаха и продължиха да атакуват. В 62-ата минута Сане уцели страничната греда след бомбен шут с левия крак.
Пет минути по-късно Стърлинг успя да промуши кълбото между краката на вратаря за 5:1.


Темпото почти не спадна и станахме свидетели на още един гол, реализиран от Сане в заключителните секунди.


В сряда Сити приема Шахтьор (Донецк) в Шампионската лига, след което през уикенда ще е дуелът с Юнайтед.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация