Арестуваха собственика на Монако за корупция

17:52
Арестуваха собственика на Монако за корупция

Собственикът на Монако Дмитрий Риболовлев бе задържан в княжеството по подозрение в участие в корупционни схеми. Адвокатът Франк Микел сподели, че руснакът е арестуван във вторник. Първи за ареста на бизнесмена съобщиха от Le Monde.

Микел е защитник на швейцарския търговец на изкуство Ив Бувие, който е отправил обвинение в корупция и пране на пари от страна на адвокат на Риболовлев. Адвокатите на руснака запазват мълчание относно това дали клиентът ми остава в ареста. 51-годишният бизнесмен е известен с високите си печалби от производството на калиеви торове.

Руското посолство в Париж, което отговаря и за Монако, е пожелало повече информация за задържането на руснака, но не е получило отговор от властите в княжеството. Риболовлев спаси монегаските от фалит през 2011 година. Последваха силни години за тима, като Монако спечели титлата на Франция през сезон 2016-17 и игра полуфинал в Шампионската лига. Отборът завърши втори зад ПСЖ през изминалата кампания, но в момента се намира на 19-о място във временното класиране.

Бившият играч на клуба Тиери Анри бе назначен на мениджърския пост, но съставът все още не е изпитал вкуса на победата в пет мача. Монегаските загубиха у дома с разгромното 0:4 от белгийския Брюж, като по този начин се простиха с шансовете си да се класират за елиминационната фаза на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация