Никола Анелка започва работа в щаба на Лил

17:56
Никола Анелка започва работа в щаба на Лил

Бившият футболист на Арсенал и френския национален отбор Никола Анелка се съгласи да помага на младите нападатели в Лил. 39-годишният французин ще работи в младежката академия на Лил като съветник на талантите и по-специално ще помага със съвети на нападателите, съобщиха в официално изявление от клуба.

Президентът на кучетата Жерар Лопес сподели за AFP, че ще работи с футболисти от 14-годишна възраст до резервния отбор. Анелка бе определен като един от най-обещаващите футболисти, след като направи професионалния си дебют за ПСЖ през 1996 година.

Последваха периоди в Арсенал и Реал Мадрид, преди той да се завърне обратно при парижани между 2000-2002. След това той игра под наем в Ливърпул, преди да премине в Манчестър Сити за срок от три години (2002-2005), Фенербахче, Болтън и Челси. При сините от Лондон, Анелка изигра четири последователни сезона между 2008-2012 година. През 2010 година нападателят приключи своята кариера в националния отбор на Франция, след като получи забрана от 18 мача от Френската футболна федерация заради обиди към селекционера на петлите Раймон Доменек. Анелка сложи край на футболната си кариера след престой в Индия с екипа на Мумбай през 2015 година, изигравайки 13 мача за отбора, като бе за кратко и треньор на индийците.

Треньорът на Лил Кристоф Галтие също не скри задоволството си от пристигането на френската легенда. "Никола е наистина развълнуван. Той не иска да бъде в светлината на прожекторите, а просто да помогне на младите ни нападатели да научат някои неща, които ще им бъдат от полза в бъдещите им професионални кариери. За момента той не желае да се занимава с играчите от първия отбор", завърши Галтие.

Лил е трети във временното класиране на френската Лига 1, като в следващия кръг приема у дома тима на Страсбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация