Севиля триумфира в Турция след голов трилър (видео)

22:16
Севиля триумфира в Турция след голов трилър (видео)

Отборът на Севиля постигна трудна победа с 3:2 при гостуването си на Акхисарспор в двубой от група J на Лига Европа. Головете за победителите отбелязаха Нолито (12’), Луис Муриел (38’) и Евер Банега (87’д.), а за домакините точни бяха Елвис Ману (52’) и Онур Айък (78’).

 

Андалусийците взеха инициативата още от началото на мача и логично поведоха в 12-ата минута чрез Нолито след асистенция на Муриел. В 38-ата именно колумбиецът покачи на 2:0, след като Куинси Промес му достави топката точно пред вратата.


Домакините обаче излязоха за втората част пределно мотивирани да обърнат мача. В 52-ата минута Ману намали изоставането след страхотна самостоятелна акция. Пет по-късно Акхисарспор получи правото да изпълни дузпа, след като нападателят беше съборен в наказателното поле от Серхи Гомес, за когото това беше втори жълт и съответно червен картон. Гюрай Вурал обаче нацели лявата греда и така пропиля наказателния удар. В 78-ата обаче той се реваншира с добро центриране към Айък, който с глава изравни резултата. В 87-ата минута и Севиля си спечели дузпа след фаул на Мигел Лопес срещу Франко Васкес. Банега се зае с изпълнението и го превърна в гол за крайното 3:2 в полза на неговия тим.


С днешния успех Севиля дели с Краснодар първото място в групата с 9 точки. Стандарт Лиеж е трети с 6, а Акхисарспор е последен все още без актив.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация