Лацио подчини ОМ на "Олимпико" (видео)

22:31
Лацио подчини ОМ на "Олимпико" (видео)

Лацио спечели домакинството си на Олимпик (Марсилия) с 2:1 в четвърта среща от груповата фаза на Лига Европа. Точни за “орлите” на “Олимпико” бяха Марко Пароло в добавеното време на първата част и Хоакин Корея в 55-ата минута. В 60-ата минута Флориан Товен намали изоставането на френския тим, а добрите намеси на Томас Стракоша в хода на мача наклониха везните в полза на Лацио. Със спечелените три точки днес Лацио гарантира класирането си в следващата фаза на турнира, изоставайки на 3 точки от първия Айнтрахт (Франкфурт).

 

Срещата започна по-силно за гостите от Марсилия и още в 6-ата минута Томас Стракоша трябваше да се намесва при изстрел на Хироки Сакай. В 23-ата минута отново Стракоша предотврати гол във вратата си след изстрел на камерунския нападател Клинтън Н’Жие. Две минути преди края на първата част Флориан Товен опита късмета си с изстрел от около 25 метра, който принуди стража на домакините да плонжира, за да блокира удара. Въпреки по-добрите действия на футболистите на Олимпик, домакините от Лацио поведоха в първата минута на добавеното време чрез Марко Пароло, който успя да засече центриране на Чиро Имобиле, преборвайки се със защитник на Олимпик в наказателното поле.


След подновяването на играта домакините изглеждаха по-спокойни и действията им по терена бяха значително по-добри в сравнение с първата част. В 55-ата минута отборът на Лацио стигна до втори гол чрез Хоакин Корея. Нападателят получи страхотно извеждащо подаване от Чиро Имобиле и останал очи в очи с Йоан Пеле, не пропусна да удвои.

 

Радостта на “орлите” не продължи дълго, тъй като гостите успяха да намалят изоставането си само пет минути по-късно. Сансон се възползва от груба грешка на Марко Пароло в средата на терена, а след това пусна добро подаване към Флориан Товен, който с премерен удар по земята преодоля безгрешния до момента Стракоша. Това попадение подейства отрезвяващо на “орлите”, които отново поеха диригентската палка.

 

В рамките на 5 минути стражът Пеле трябваше да се намесва на три пъти. Първо удар на Имобиле с глава бе париран от вратаря, а след това отново Имобиле и Корея не успяха да преодолеят противниковия страж.

 

Заключителните минути на срещата бяха по-силни за Олимпик. Футболистите на френския тим хвърлиха всичко в атака в търсене на изравнително попадение, а до такова можеше да се стигне в последната минута на продължението. Единствено добрата намеса на Томас Стракоша, който блокира удар с крак, не позволи на Максим Лопес да отбележи. Така отборът на Симоне Индзаги се поздрави с ценен успех, който задържа тима на три точки зад водача в Група Н Айнтрахт (Франкфурт).

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация