Лудогорец и АЕК поделиха точките и в Разград

23:56
Лудогорец и АЕК поделиха точките и в Разград

Лудогорец и АЕК (Ларнака) завършиха наравно 0:0 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Лига Европа.

 

В състава на българския шампион нямаше изненади и орлите залагат на 11-те, които започнаха и в шампионатния двубой срещу Етър.


Срещата започна двуостро, като в първите минути отбраната на разградчани в лицето на Натанаел, Ренан и Сисиньо допусна по една груба грешка, но в крайна сметка кипърците не се възползваха от тях.

 

В 13-ата минута Сисиньо допусна поредна грешка, която като по чудо не доведе до гол на гостите. Бразилецът бе преодолян елементарно от Жан-Люк и опита да извърши нарушение, но не успя и гостите комбинираха пред наказателното поле на орлите. Атаката бе спряна с фаул на Кампаняро. Тричковски шутира опасно в ъгъла на Ренан, вратарят не мръдна, но топката мина покрай лявата греда.


Лудогорец отговори с опасна атака в 16-ата минута. Кешерю изведе Марселиньо сам срещу вратаря, но бразилецът шутира твърде слабо и неточно.

 


В 24-ата минута разградчани отново застрашиха противниковата врата. Натанаел центрира към Лукоки, но сантиметри не достигнаха на нападателя да засече топката на 4-5 метра пред голлинията. В 37-ата минута само отличния рефлекс на Ренан предотврати гол във вратата на домакините след шут на Силва от 20 метра.


Към края на полувремето Лудогорец излезе за момент от лежерното темпо в което играеше до този момент и създаде две положения. Първо Марселиньо изведе Кешерю отляво в наказателното поле, но румънецът шутира твърде слабо и Рамирез без проблем улови. В 41-ата минута таранът на орлите получи втори шанс да шутира от добра дистанция след пас на Лукоки и този път го направи доста по-сполучливо, но ударът му излезе в аут.

 

До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата отбора се прибраха в съблекалните след 45 минути игра при 0:0.


Шест минути след почивката Яну удари леко с глава Моци при спречкване между двамата и трябва да е доволен, че норвежкият рефер не го изгони, а показа и на двамата футболисти жълти картони.


В 74-ата минута Лудогорец създаде първите си две по-опасни положения за втората част. Първо Марселиньо стреля слабо, но след рикошет топката се отправи към долния десен ъгъл на Рамирез, но вратарят се хвърли и изби в корнер. Секунди по-късно Сисиньо центрира към Моци, защитникът отправи удар с глава от трудна позиция, който се отби в напречната греда.


В 78-ата минута Сисиньо бе изблъскан в гърба при набег в наказателното поле и реферът от Норвегия Нилсен можеше да отсъди дузпа, но си замълча. Малко по-рано съдията отново ощети Лудогорец, когато не даде фаул за нарушение срещу Кешерю на границата на наказателното поле, което бе почти фронтално срещу кипърската врата.


Двата тима си размениха няколко опасни положения в заключителните минути, но до гол така и не се стигна.


ЛУДОГОРЕЦ - АЕК (ЛАРНАКА) 0:0


ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков (66-Лукас Саша), 10. Кампаняро, 92. Лукоки (86-Жоао Паоло), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю (76-Шверчок)


АЕК (ЛАРНАКА): 25. Рамирез, 2. Силва, 6. Катала, 8. Акоран, 12. Тричковски (87-Константину), 13. Хавел, 15. Гарсия, 18. Гонзалес, 19. Йоану, 21. Жан-Люк (71-Тете), 99. Яну

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
10.11.2018 12:34

Да не забравяме че 7 години се играе с едни и същи футболисти повечето над 30 год. Защитата трагедия. Вандерсон нищо не играе ( дано се махне най накрая)Кампаняро и лукоки слаби ...

mitaka
09.11.2018 14:20

Когато Домусчиев си смъкне розовите очила ще прогледне !!!
Защо трябваше да назначава Атуори , защо махна Д.Димитров
(ХЕРО) - защо не вярваме на себе си - и пак залагаме на чужди
имена без история !!!
Отбор който сменя треньор само заради латинското си име - няма БЪДЕЩЕ !!!
Всичко почва отначало и така до другото име на латиница !!!