Анри съжалява, че Мбапе не останал в Монако

15:24
Анри съжалява, че Мбапе не останал в Монако

Мениджърът на Монако Тиери Анри похвали Килиан Мбапе и сподели, че би искал талантливият французин да бе останал в редиците на ,,монегаските“. Бившият футболист на Арсенал и Монако Анри пое тима от княжеството след уволнението на Леонардо Жардим, но вече пет двубоя не познава вкуса на победата при две равенства и три поражения. Монако е на последната позиция във временното класиране след 12 кръга, като в следващия се изправят срещу шампиона ПСЖ, който започна шампионата с 12 последователни успеха.

,,Франция има своята звезда в лицето на Мбапе. Той е невероятен и нека всички се радваме, че той играе в Лига 1. Щеше ми се да бе останал в Монако, тогава мачът с ПСЖ щеше да бъде по-лесен за нас“, заяви Анри. ,,Какво може да кажем за Килиан Мбапе? Всички говорят за неговия дрибъл, но аз искам да отлича неговата интелигентност на терена, това е нещо рядко срещано за неговата възраст“, добави бившият френски национал.

ой спечели световната титла с ,,петлите“ през 1998 година на домашния Мондиал е на мнение, че титлата на французите на изминалото Световно първенство в Русия, трябва да донесе Златна топка за някой от националите на Дидие Дешан. ,,Мисля, че ще бъде срамно, ако играч на Франция не триумфира с най-престижното индивидуално отличие, като изключим Азар, който бе изключителен във фаза защита и при контраатаките“, допълни Анри. ,,Логиката показва, че това трябва да е френски национал. Защо не Варан? Той спечели Шампионската лига и изигра отличен сезон. Към него може да прибавивам сред потенциалните победители Килиан Мбапе и Антоан Гризман“, завърши наставникът на Монако. Мачът между ,,монегаските“ и парижани е в неделя от 22:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация