Саша Зверев надви Чилич в два тайбрек сета

19:46
Саша Зверев надви Чилич в два тайбрек сета

Германецът Александър Зверев по отличен начин участието си на Финалите на АТР в Лондон, след като победи Марин Чилич от Хърватия със 7-6(5), 7-6(1) в двубой от група Гуга Куертен на надпреварата.

Петият поставен в схемата Чилич повеждаше с пробив и в два сета, но Зверев успя да навакса изоставането си и в двата случая, за да пречупи съперника си в тайбреците и да стигне до успеха. Хърватинът започна ударно двубоя и взе откриващия три гейма, след което бе солиден на сервис до 5-2, но когато сервира за сета при 5-3 даде на съперника си първа възможност за пробив и той се възползва от нея. В тайбрека Зверев успя да се наложи със 7-5 и да поведе в резултата. Във втората част Чилич отново проби и водеше с 4-2, но изпусна преднината си, а в тайбрека допусна куп грешки и успя да стигне до само една точка.

По този начин Зверев записа шести успех в седем мача срещу този опонент и увеличи шансовете си да излезе от групата. Чилич от своя страна продължи със слабото си представяне на Финалите на АТР, като той вече има 9 загуби и само една победа при участията си в Лондон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация