Александър Цветков: Мотивирани сме да се класираме напред

21:04
Александър Цветков: Мотивирани сме да се класираме напред

"Мисля, че ще се класираме напред и определено сме мотивирани за това нещо. Няма никакви колебания", обяви халфът на националния отбор Александър Цветков преди решаващите мачове с Кипър и Словения от Лигата на нациите.

"Лъвовете" са в пряка битка с Норвегия за първото място в групата, което ще даде шанс за участие във финалната фаза на новия турнир на УЕФА през пролетта на 2020-та година, като нашият тим гостува на Кипър в Никозия този петък, а три дни по-късно приема Словения на Националния стадион "Васил Левски". "Очаквам победа, естествено. Мисля, че с тактическата дисциплина, която трябва да изпълним, и себераздаване, ще го спечелим този мач, както и следващия. В момента сме в средата на първенството, мисля, че всеки един футболист е във форма и има сили, не мисля, че може да направим някакво оправдание (за умора). Няма напрежение, колективът е супер, всичко си е наред, има настроение и, естествено, срещу Кипър излизаме за победа. Мисля, че ще се класираме напред и определено сме мотивирани за това нещо. Няма никакви колебания", коментира Цветков на среща с медиите днес.

Голмайсторът на Левски Станислав Костов изрази радостта си, че е получил повиквателна от селекционера Петър Хубчев. "Чувствам се добре, прекрасно. Амбицира ме повиквателната, това е голяма чест да облечеш фланелката на националния отбор, така че е нормално. Щом съм си свършил работата засега в Левски, получих повиквателна, щастлив съм и сега започва всичко наново. Разговаряхме с г-н Хубчев, каквото е имал, ми е казал. Надявам се да го покажа, ако получа шанс от г-н Хубчев, зависи всичко от мен, така че ще видим. Момчетата се държат много добре с мен, бях само чувал за този колектив, сега вече го усещам, така че това е чудесно", сподели водещият реализатор в Първа лига от началото на сезона.

Първа повиквателна за националния отбор получи и младия вратар на Бъртън Албиън Димитър Евтимов. "Бях много щастлив, за всеки един футболист е гордост да играе за националния отбор. Първо споделих на моето семейство, бях малко изненадан, но и много щастлив. Има малко притеснение, това е нормално. Всеки знае Жоро Петков, мога да науча много от него. Колективът е много добър, има доста млади момчета, има и други футболисти, всичко е много добре. Съотборниците ми казаха, че заслужавам тази повиквателна с изявите си в последните два месеца. Всеки един мач ще бъде труден, Кипър има доста други футболисти, местните отбори почти всяка година играят в евротурнирите, но аз не се съмнявам, че можем да покажем добра игра", каза Евтимов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация