Официално: Реал Мадрид обяви новия си треньор

21:07
Официално: Реал Мадрид обяви новия си треньор

Временният наставник на Реал Мадрид Сантяго Солари официално бе назначен за постоянно на поста, съобщиха от Испанската футболна федерация, предаде АФП. Солари замени на поста уволнения Хулен Лопетеги и записа четири победи в рамките на две седмици, с което си осигури позицията за постоянно.

"Всичко е наред, от Реал Мадрид са изготвили договора му и няма никакви проблеми", заявиха днес от Футболната федерация. Вчера шампионите на Европа победиха Селта Виго с 4:2 у дома и по този начин се доближиха на четири точки от лидера Барселона, а след двубоя директорът на Кралския клуб Емилио Бутрагеньо призна, че ръководството на тима е много доволно от работата на Солари. Все още не е ясно каква ще е продължителността на контракта на доскорошния треньор на втория тим на Реал, като се очаква той да получи договор до края на сезона и през лятото да бъде преценено дали ще остане на поста.

Припомняме, че европейският клубен шампион имаше срок от две седмици, за да назначи постоянен треньор. Първият избор на президента на ,,белия балет“ Флорентино Перес бе Антонио Конте, който обаче отказа на тима. Някои от футболистите на "Кралския клуб“, начело с капитана Серхио Рамос, изразиха недоволството си от евентуалното идване на бившия наставник на Ювентус и Челси на "Сантяго Бернабеу“.

След успеха над Селта като гост с 4:2, Солари заяви на пресконференцията: ,,Най-важното нещо е да направим най-доброто за клуба, всичко друго е без значение“, сподели той пред журналисти. Карим Бензема и автогол на Густаво Кабрал дадоха комфортна преднина на мадридския колос, преди Уго Майо да намали. Последваха нови две попадения дело на капитана Рамос след дузпа и Дани Себайос, а добавеното време на срещата Брайс Мендес вкара втори гол за Селта.

Реал е на четири точки от върха в Ла Лига след изненадващата загуба на шампиона Барселона у дома от Бетис с 3:4. В следващия кръг след международната пауза Реал гостува на Ейбар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация