ФА обмисля да намали чужденците във Висшата лига

14:15
ФА обмисля да намали чужденците във Висшата лига

В опит да се справи с Брекзит и да повиши бройката местни играчи, Английската футболна асоциация обмисля да намали чуждестранните играчи в клубовете от Висшата лига на 12 от досегашните 17, съобщава Ройтерс. Предложението ще бъде представено на клубовете през тази седмица.

Към момента повече от половината отбори в лигата (13 на брой) имат повече от 12 чуждестранни футболисти в съставите си. В замяна ФА ще се съгласи да даде потвърждение на ръководния орган, който издава работни визи за чужденци във Великобритания. По този начин всеки играч, който подпише с клуб от Висшата лига, няма да има проблем с работната виза. Ако клубовете не успеят да се споразумеят с Футболната асоциация за Брекзит обаче, те могат да получат сценарий, който не е изгоден за никого.

В такъв случай всички играчи от страни от ЕС трябва да покриват един и същи критерий какъвто в момента трябва да покрият играчите от страни извън Европейския съюз

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
14.11.2018 06:06

Тоест вместо задължително 5 места за Англичани да станат 10. Прекалено е. Отбори като Лестър и Борнемут - ок, но отборите в топ-а да ги задължиш да регистрират 10 юнуши вместо световно-известни звезди е меко казано идиотско. Дърпа се назад цялото първенство.