Иван Петков: За нас е чест и привилегия отново да бъдем част от Шампионската лига

16:40
Иван Петков: За нас е чест и привилегия отново да бъдем част от Шампионската лига

"Шампионската лига е турнир от най-високо ниво. За нас е чест и привилегия отново да бъдем част от групите в най-силния европейски клубен турнир. Чакаме с трепет мачовете, които ни предстоят тази година", обяви наставникът на Марица Пловдив Иван Петков пет дена преди първия мач на тима от новия сезон в Шампионската лига, съобщава официалният сайт на клуба.

"Първият ни мач ще бъде срещу френския шампион Безие (Безие), който е изграден основно от чуждестранни състезателки, но ние влизаме с надежда и очаквания в този първи сблъсък. Идеята тази година е да имаме победа. Най-важното е нашият отбор да играе със самочувствие и на нивото на европейски отбор, който не се притеснява да бъде участник в лигата. Нашите състезателки трябва да имат самочувствието да играят в този турнир. Трябва да изградим имидж на клуб, който е постоянен участник в Шампионската лига. Играли сме само с ВакъфБанк (Истанбул) и тях ги познавам по-детайлно. Безие и Алианц МТФ (Щутгарт) разчитат на чужденки. Детайлно ще разузнаваме Безие в трите дни след мача с Берое. Далече са от нивото на ВакъфБанк, но играят един много добър волейбол. Алианц успя да елиминира отбор като Волей Алба (Блаж), който беше финалист в Шампионската лига през миналия сезон. Нашето първенство изглежда с една идея по-добро от предходното. Играехме в Турция с отбори, които имат по-голям бюджет от нашия, но не ни превъзхождат. Трябва да отдаваме и значимото на това нещо. Щом успяхме да вкараме в залата 4000 човека значи нещо се е случило. Трябва да бъдем позитивни за това какво се прави", коментира Петков на пресконференция в Пресклуб България днес.

"Надявам се през новия сезон да покажем едно ново лице на Марица. Пожелавам си да направим едно добро представяне в Шампионската лига и да запишем много победи в турнира. Да бъда капитан е много голяма отговорност за мен. Надявам се моята главна роля да бъде вътре в игрището, да вдъхвам стимул на отбора и да дам най-доброто от себе си", сподели капитанката на тима Нася Димитрова.

"За мен като състезател участието в Шампионската лига е едно от най-емоционалните и най-отговорни неща в кариерата ми. Когато играем пред родна публика, чувството е страхотно. Надявам се хората да ни подкрепят, както го направиха през миналата година. Относно първият сблъсък с Безие, смятам, че те са един преодолим съперник, ако спазваме тактическите указания. Очаквам победи в Шампионската лига", каза либерото на пловдивчанки Жана Тодорова. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация