Арсенал няма да напусне Висшата лига заради новата Европейска Суперлига

12:56
Арсенал няма да напусне Висшата лига заради новата Европейска Суперлига

Арсенал няма да се откаже от Висшата лига, но ще дискутира идеята за Европейска Суперлига. Това заяви изпълнителният директор на артилеристите Винай Венкатешам. Идеята за Европейска Суперлига бе породена от материал, публикуван от германското издание Der Spiegel.

Според статията няколко големи европейски клуба възнамеряват да създадат собствена лига, недоволни от разпределянето на приходите с останалите отбори в европейските първенства. 11 тима, включително Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Арсенал, могат да се съгласят на лига по образец на Мейджър Лийг Сокър и сформират шампионат от 16 отбора. Европейската Суперлига може сериозно да навреди на имиджа на Премиърлийг и Шампионската лига, както и на останалите водещи европейски първенства.

" Арсенал никога не се е интересувал от възможността да бъде част от състезание, което ще отслаби Висшата лига", заяви Венкатешам.

"Премиърлийг е водещата лига в света в най-големия спорт, не искаме по никакъв начин да навредим на първенството. Когато хората говорят за Европейската Суперлига, тя включва огромен спектър от неща. Чета статии относно това как Арсенал иска да напусне Висшата лига – това не е така. Но не мога да отрека и факта, че клубът трябва да е в разговорите за подобна идея, да покаже нужната отговорност, когато на масата се дискутира евентуалното й създаване", допълни той.

Венкатешам бе назначен на поста изпълнителен директор след напускането на Иван Газидис в посока Милан. Спортният директор на топчиите Раул Санлехи също е на мнението на Венкатешам и призова за разговори по темата Европейска Суперлига.

"Ние сме отговорни за европейските клубове, няма как да не сме в разговорите за евентуална Европейска Суперлига. В момента имаме споразумение с УЕФА, така че създаването на подобна лига едва ли ще стане реалност скоро – но не знам какво ще предложи бъдещето. Предвид разговорите, мога да ви заяви със сигурност, че Арсенал е много щастлив от факта, че е част от Висшата лига", завърши испанецът.

Възпитаниците на Унай Емери са без загуба в 16 поредни мача във всички турнири, но завършиха наравно в последните си три шампионатни сблъсъка. В следващия си двубой от първенството те гостуват на Борнемут след международната пауза в неделя следобед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация