Франческо Молинари ще завърши годината като номер 1 в Европа

10:28
Франческо Молинари ще завърши годината като номер 1 в Европа

Италианецът Франческо Молинари ще завърши годината като голфър номер 1 в Европа, след като спечели така наречената Надпревара за Дубай. 36-годишният Молинари направи много силен сезон, върхът в който беше спечелената от него първа Мейджър титла в кариерата му на Бритиш Оупън.

Молинари наследява като номер 1 на Стария континент англичанина Томи Флитууд, който беше и единствения, който имаше шанс да го измести от върха преди последния турнир в Дубай, като за целта трябваше да спечели надпреварата. Флитууд обаче завърши с 10 удара под пара и остана зад победителя Томас Питерс, което означаваше, че Молинари печели Надпреварата за Дубай, въпреки че остана на четири удара зад британеца.

"Това е невероятно. Сега ще имам време да почина и да помисля хубаво върху последните няколко месеца. Това е повече от всичко, което съм си мечтал да постигна. Виждал съм голфъри, който мисля, че са по-добри от мен, и никога не са печелили Мейджър или Надпреварата за Дубай. Да постигна всичко това в един сезон е просто невероятно", коментира щастливият Молинари.

Любопитното е, че Молинари и Флитууд сформираха страхотен тандем на традиционната надпревара Райдър Къп по-рано през годината, като спечелиха и четирите си мача, а италианецът се превърна в първия европеец, който печели пет точки в едно издание на турнира. "Томи е страхотен човек и изключително талантлив голфър, а и е по-млад от мен, така че съм сигурен, че ще спечели Надпреварата още няколко пъти в кариерата си", сподели италианецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация