Стадионът на Уест Хем ще порасне с 9000 места

17:05
Стадионът на Уест Хем ще порасне с 9000 места

Отборът на Уест Хям Юнайтед е постигнал споразумение с хазяите на "Лондон Стейдиъм" E20 за увеличение на капацитета на стадиона с 9, 000 места. Клубът от Висшата лига трябваше да се изправи във Върховния съд с искане за допълнителните свободни седалки, които в момента не са налични за използване.

Регулациите лимитираха капацитета на съоръжението до 57, 000 места, но постигнатото съгласие ще позволи да се достигне максимума на стадиона. Първоначалното увеличение ще бъде до 60, 000 души.

В изявление на официалния сайт се казва следното: "Уест Хям и наемодателите на стадиона са постигнали споразумение да продават допълнителни места за мачовете на отбори, като по този начин вече няма рестрикции около съоръжението. Двете страни са удовлетворени, че вече поеха първата стъпка към достигането на пълния капацитет от 66, 000 места. Това ще бъде най-големият стадион в Лондон и вторият по големина в Премиърлийг. Уговорката означава, че отборът ще може да продава 60, 000 билета за мачовете си, като постепенно ще достигне до 66, 000. Клубът вече може да се похвали, че има най-голям брой фенове, притежатели на сезонни карти, като увеличаването на капацитета на стадиона ще позволи на още повече наши привърженици да се радват на домакинските ни мачове."

В друго изявление, главният изпълнителен директор на наемодателите E20 Лин Гарнър и вицепрезидентът на Уест Хям Карън Брейди говорят за споразумението между двете страни. "Уест Хям и E20 ще работят заедно за достигането на пълния капацитет на стадиона заради нашите фенове, общност и публичност. И двете страни са напълно отдадени в превръщането на "Лондон Стейдиъм" в бижуто на лондонската корона, което всички знаем, че може да бъде", завършиха те.

Уест Хям приемат у дома шампиона Манчестър Сити в събота след паузата за националните отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация