"Football Leaks" удари по Манчестър Юнайтед

15:22
"Football Leaks" удари по Манчестър Юнайтед

Манестър Юнайтед е поредният клуб от Премиър лийг, който стана част от разкритията на Football Leaks. Според документите, публикувани от Mediapart, "червените дяволи" са заобиколили правилата, за да намерят начин да изплатят четири милиона евро на Монако през 2015 година. Сумата е била като бонус в споразумението за привличането под наем на Радамел Фалкао. Двата клуба са се договорили "монегаските" да получат шест милиона за колумбиеца плюс допълнителни четири милиона, в  случай че Манчестър Юнайтед завърши в топ 4 на Висшата лига, което в крайна сметка се случва. Правилата на френската лига обаче забраняват извършването на подобни плащания, базирани на бонуси, зависещи от постигнати резултати.


За да заобиколят това ограничение, двата клуба са подписали отделно споразумение за останалите четири милиона. Според него Манчестър Юнайтед трябвало да плати въпросната сума на Монако за организирането на контрола между двата отбора. Условието за провеждането на тази проверка отново е тимът от "Олд Трафорд" да завърши в топ 4. Според договора Юнайтед е трябвало да преведе сумата, независимо от това дали мачът ще се проведе.


Според документите формално контролата е била отменена с писмо на тогавашния секретар на Манчестър Юнайтед Джон Александър от 27 май 2015 година. В крайна сметка този мач никога не се провежда, какъвто е бил и замисълът.


От Монако са заявили пред Mediapart, че техните договори са изрядни, докато от Манчестър Юнайтед са отказали коментар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация