Гуардиола: Висшата лига е най-тежкото първенство в света

22:24
Гуардиола: Висшата лига е най-тежкото първенство в света

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е на мнение, че Висшата лига го е направила по-добър треньор, отколкото е бил по време на работата си в Испания и Германия. Това е третият сезон за испанеца в Премиър лийг, а през миналата кампания той спечели титлата с рекордните 100 точки.


"Аз съм по-добър мениджър, отколкото бях в Германия. По-добър съм и в сравнение с времето в Барселона. Това се дължи единствено на факта, че съм тук. Научих се да се справям в много отношения в тази невероятна лига. Работим, докато целият свят ни гледа. Това е фантастично. Това е най-тежкото първенство заради броя мачове, времето, реферите, които непрекъснато казват "продължавай да играеш", заради конкурентите, които са толкова много. Това е единствената страна, в която пет или шест отбора могат да спечелят титлата", заяви Гуардиола.


Испанецът разкри, че рано или късно ще работи и в някой национален отбор.

"Бих искал да бъда национален селекционер. Рано или късно това ще се случи, защото така няма на всеки три дни да имаме мач. Ще бъде по-спокойно и ще имам повече време да играя голф. "

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация