Лацио измъкна точка от Милан с гол в последните секунди (видео)

21:08
Лацио измъкна точка от Милан с гол в последните секунди (видео)

Лацио и Милан завършиха наравно 1:1 на “Олимпико” в дербито на 13-ия кръг от Серия А. Това бе битка между двата отбора за четвъртото място в класирането, даващо право на участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

 

Домакините започнаха мача по-добре, като до 15-ата минута Ачерби, Пароло и Бадел се отчетоха с пропуски. Въпреки това, Милан беше много близо до това да открие резултата в 16-ата, когато удар на Чалханоолу се отби в гредата. В 28-ата минута Милинкович-Савич прати топката в мрежата на "росонерите" след двойно подаване с Имобиле, който обаче беше в засада и затова попадението не беше зачетено. В 42-ата Донарума прояви добър рефлекс, спасявайки удар отблизо на Имобиле, а в последните секунди на първата част шут на Пароло премина на сантиметри от дясната греда.

 

Лацио започна по-добре и второто полувреме, а в 48-ата минута Пароло претендираше за дузпа за дърпане на Бакайоко срещу него, но съдията не уважи исканията му. В 57-ата халфът на римляните опита изпълнение на задна ножица в близост до противниковата врата, но ударът му излезе в аут. Четири минути по-късно Стракоша изби в корнер далечен изстрел на Борини. При изпълнението му "росонерите" имаха претенции, че Милинкович-Савич е играл с ръка в наказателното поле. В 70-ата Донарума спаси удар с глава на Уолъс.

 

В 78-ата минута Кесие шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в ръката на Уолъс, излъга вратаря Стракоша и влетя в мрежата на домакините. В 89-ата Имобиле стреля в близкия ъгъл на Донарума, който успя да избие топката. "Орлите" обаче не се отказаха и продължиха да нападат. Така в 4-ата минута от добавеното време резервата Хоакин Корея с удар по земя от границата на наказателното поле изравни и донесе точката на своя тим.


Лацио: Стракоша - Уолъс, Ачерби, Раду -Марушич, Пароло, Бадел, Милинковеч-Савич, Лулич - Алберто - Имобиле


Милан: Донарума - Абате, Сапата, Родригес - Калабрия, Кесие, Бакайоко, Борини - Сусо, Чалханоолу - Кутроне

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация