Гуардиола: Битката за титлата е много тежка

10:38
Гуардиола: Битката за титлата е много тежка

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че битката за титлата през тази година във Висшата лига ще бъде като борбата за трофеи между величията в тениса Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Испанецът вярва, че тимовете в Англия се предизвикват всяка седмица с още по-силно представяне и това води до впечатляващи резултати.

Преди този кръг цели три отбора не познаваха вкуса на поражението, като Манчестър Сити и Ливърпул продължиха тази серия, за разлика от Челси, който загуби от Тотнъм. Гуардиола си спомни за сезон 2009/10, когато начело на Барселона постигна 99 точки, за да завърши само с 3 пред Реал Мадрид:

"Прекрасно си спомням този сезон. Мадрид бяха изключително добри", отбеляза специалистът. Беше страхотно, защото направихме тези 99 точки в годината преди требъла. Ние достигнахме това ниво, защото имаше някой, който постоянно ни предизвикваше и подтикваше да играем по-добре, да печелим още мачове", сподели каталунецът. 

"Същото е с Надал, Федерер и Джокович, нали? Те постоянно се предизвикват един друг с още по-впечатляващи постижения. Нуждам се от това в спорта. Моите играчи знаят колко силни са Ливърпул и затова не можем да си позволим да губим точки. Защото ако го направим, те ще спечелят лигата. За да се състезаваме и да сме на високо ниво, се нуждаем от силна конкуренция и този сезон я имаме", завърши Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация