Ники Михайлов: Вкъщи винаги е хубаво, чувствам се супер (видео)

15:52
Ники Михайлов: Вкъщи винаги е хубаво, чувствам се супер (видео)

Най-новото попълнение на Левски София Николай Михайлов говори пред медиите след днешната тренировка на тима. Той разкри, че е приел офертата на сините в името на Левски и няма намерение скоро да си тръгва от клуба, а мястото на отбора е минимум в групите на Лига Европа. Стражът е категоричен, че 10 години без трофей са прекалено много за такъв голям клуб и трябва да се вземат мерки в тази посока.

"Днес проведох втора тренировка с Левски. Вкъщи винаги е хубаво, чувствам се супер. С някои момчета се познаваме, с другата част - не. Запознахме се. Всичко върви по план. С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Работим здраво, за да отидем там, където трябва да бъдем."

"За два дни е много трудно да усетя атмосферата. Като минат десетина дни, ще видим как са нещата. Това, което виждам, е, че има един сплотен колектив. Важното е да вземем трите точки през уикенда, да вървим мач за мач и да не губим точки срещу непретенциозни съперници. Програмата е в полза на Левски и не трябва да изоставаме от отборите на първите две места."

"Винаги съм казвал, че конкуренцията е здравословна. Има си спортно-техническо ръководство, то решава кой ще бъде в групата и кой ще пази. Работя по индивидуална програма, тренирам по два пъти на ден. Със сигурност няма да бъда готов за следващите два мача. Гледам ден за ден и седмица за седмица. Тук съм да помогна с каквото мога на другите вратари. Тук сме дошли в името на Левски. Да помагаме и отборът да върви нагоре. Конкуренцията е здравословна. Това е хубаво. Работим яко и треньорите да му мислят."

"Не искам да казвам кога ще играя. Когато се чувствам готов и достигнем кондиционното ниво, което сме заложили с докторите и треньорите, тогава ще преценим на момента. Мисля, че едни 10 дни ще ми трябват със сигурност. Пет месеца само индивидуални тренировки и две седмици тренировки с отбор не е достатъчно."

"Като дойдат официалните мачове, трябва да съм готов на 100%. Не мога да рискувам със себе си, да рискувам с името на Левски", каза Михайлов, който призна, че е разговарял за завръщане на "Герена" още няколко пъти.

"Разговарях с Левски и преди две години, и миналото лято, а със Спас Русев в началото на това лято. Имахме различни виждания за нещата, но в момента и двете страни бяхме склонни да се разберем в името на Левски и да помогна с каквото мога. "

"Естествено, че съм надъхан. Аз съм юноша на Левски. Дошъл съм тук, за да помогна. Никога не е ставало въпрос колко ще ми е договора, при какви условия ще си тръгна, финансови параметри… Договорът се забави, защото имаше да се доуточнят някои неща с бившия ми клуб. В България всеки разбрал-недоразбрал, но пише всякакви небивалици. С г-н Русев се разбрахме за 10 минути. Рано или късно всеки се завръща в българската действителност. Всичко е съдба. Неслучайно съм се върнал. Левски има добри футболисти, треньори и специалисти. С подкрепата на тази велика публика се надявам следващия сезон да постигнем успехи. Защото ми звучи малко несериозно такъв велик клуб да няма трофей 10 години."

" Левски всяка година е претендент за титлата, защото това е ДНК-то на клуба. През последните 7-8 години хегемон е Лудогорец. Добри футболисти, добра организация… Няма какво да го коментираме. Хората знаят какво правят и нещата им се случват. Но това не означава, че ние няма да им се противопоставим и да се борим до последния момент", каза юношата на сините, след което продължи: 

"Разбрали сме се с г-н Русев до лятото. След това имам ангажимент за още 2 години. Нямам намерение да си тръгвам от Левски. Левски ми даде много, аз се отплатих тогава. Сега е дошло времето, явно, пак да дам всичко за Левски и да се надявам, че пак ще се отплатя лятото или когато и да било. Футболът е бизнес. Надявам се в крайния случай Левски да е щастлив от моето привличане."

"Последните години Левски се пада с непретенциозни тимове в Европа, но се правят мачове под нивото на клуба. Не успяваме да елиминираме елементарни отбори. Но сега има доста добри чужденци, един много добър треньор и се надявам да се направи едно ядро, най-вероятно ще има нови попълнения, и лятото да сме напълно готови."

"Онова време отборът беше невероятен, постигнахме уникални успехи. Не може това да се случва всяка година, но стана прекалено дълго без трофей. Със сигурност трябва да се вземат мерки, защото мястото на Левски е всяка година да се бори за шампион и за купата. Да печели трофеи и да играе минимум в групите на Лига Европа, защото Левски е добър европейски отбор", завърши Михайлов, връщайки се към успехите на сините от преди повече от 10 години, когато той бе 17-годишен, но въперки това записа доста официални двубои под рамката на вратата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация