ПСЖ постави Ливърпул на колене (видео)

00:00
ПСЖ постави Ливърпул на колене (видео)

Пари Сен Жермен победи Ливърпул с 2:1 във възлов мач от Група “С” на Шампионската лига. Хуан Бернат откри резултата в полза на ПСЖ с гол в 13-ата минута, а второто попадение бе дело на Неймар в 37-ата. В добавеното време на първата част Джеймс Милнър вкара гол за Ливърпул от дузпа.

 

В началните минути парижани атакуваха вихрено вратата на Алисон. Първо Килиан Мбапе застраши вратата на мърсисайдци, а малко след това Анхел ди Мария отправи опасен удар, който бразилският страж на Ливърпул успя да парира. Малко след това пък Тиаго Силва стреля от близко разстояние с глава, но сънародникът му Алисон спаси. В тази ситуация бе отсъдена и засада, като това бе погрешно, тъй като тъкмо Тиаго Силва, за разлика от двама свои съотборници, не се намираше в непозволена от правилника позиция.


В 13-ата минута поредната опасна атака на домакините доведе до гол във вратата на Алисон. Авторът на попадението бе малко неочакван - Хуан Бернат. Той се възползва от колебливата игра на отбраната на англичаните и с удар от близко разстояние изпрати топката в долния десен ъгъл на безпомощния Алисон.

В 31-ата минута французите организираха опасна атака отляво, при която гостите оцеляха след остро центриране на Килиан Мбапе към Единсон Кавани, което все пак не доведе до гол.

В 37-ата минута резултатът стана 2:0. Домакините сътвориха брилянтна контраатака, при която Килиан Мбапе и Неймар демонстрираха бързината си. Неймар попаде вляво към Мбапе, който центрира по земя към Кавани. Уругвайският нападател успя да отправи удар, Алисон парира, но топката попадна право в Неймар и бразилецът не сбърка от удобната позиция при добавката.


Атаките на Ливърпул не се получаваха, но в самия край на първото полувреме играчите на Юрген Клоп успяха да върнат едно попадение. В първата минута на допълнителното време опитният халф Джеймс Милнър изпълни в типичния си безупречен стил дузпа, която бе отъсдена от рефера след консултазция с помощтниците му. Първоначално арбитърът отсъди нарушение на границата на наказателното поле, но се видя ясно, че Анхел ди Мария е спрял непозволено откъсналия се напред Садио Мане в рамките на пеналтерията. Интересно за отбелязване е, че Милнър реализира попадение от дузпа и в мача между дватат има на "Анфийлд", в който мърсисайдци спечелиха драматично с 3:2.

 

Във втората минута на второто полувреме бразилският защитник на ПСЖ Маркиньос изпрати топкатавъв вратата на гостите с глава, но попадението бе отменено заради засада. В 60-ата минута пък Роберто Фирмино можеше да изравни резултата, но бразилецът стреля в аут с глава след центриране отляво.

 

В 70-ата минута Алисон направи страхотно спасяване след силен удар с глава на Маркиньос след центриране от корнер и резултатът остана непроменен.

 

В 81-ата минута Неймар падна в наказателното поле на гостите и наставникът на ПСЖ Томас Тухел претендираше, че Вирджил ван Дайк е извършил нарушение срещу бразилеца, но реферът прецени, че холандският бранител е играл чисто.


ПСЖ - ЛИВЪРПУЛ 2:1


1:0 Бернат (13)
2:0 Неймар (37)
2:1 Милнър (45+1)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация