Барса спечели групата си след триумф в Холандия (видео)

00:11
Барса спечели групата си след триумф в Холандия (видео)

Барселона официално си подсигури първото място в група В на Шампионската лига след успех с 2:1 като гост на ПСВ Айндховен. За каталунците се разписаха Лионел Меси (61) и Жерард Пике (70). Попадението на аржентинеца беше изключително красиво след рейд между няколко футболисти в наказателното поле. За ПСВ точен беше Люк де Йонг (83). Като цяло домакините изиграха много силен мач, но направиха немалко пропуски, като на няколко пъти и гредите спасиха гостите от "Камп Ноу".


Домакините започнаха силно, с висока преса. В четвъртата минута Марк-Андре тер Стеген спаси по невероятен начин след мощен удар в ъгъла на стената от страна на крака на Перейро. Каталунците не намираха играта си. В 15-ата минута Иван Ракитич сбърка при изнасянето и подари топката на Перейро, който шутира от 20 метра, но нямаше късмет и тя се отби от лявата греда.


Момчетата на Марк ван Бомел продължаваха да създават ситуации пред германския вратар на “лос кулес”. В 24-ата отново Перейро беше близо до гола, овладя в наказателното поле, устреми се срещу вратаря и насочи над главата му, като прехвърли и вратата.


В 34-ата Коутиньо на няколко пъти замахна преди да стреля в опит да си извоюва коридор за шут. В крайна сметка топката беше отклонена и излезе в корнер. Вратарят не се ориентира добре при ъгловия удар, тя стигна до Артуро Видал, който отправи шут със завъртане и се наложи Росарио да избие с глава от самата голлиния.


В 42-ата защитата на ПСВ остави "въздух" на Меси, той имаше време да си нагласи топката и стреля от 19 метра, но не затрудни особено вратаря. Полувремето завърши с нова възможност за домакините. Люк де Йонг стреля с глава и намери гредата за жалост на публиката на стадиона. При добавката Думфриес също нацели греда, когато Тер Стеген вече нямаше какво да направи.
Второто полувреме започна с по един удар на Дембеле и Меси. В 61-ата Меси пое топката от 35-ия метър, подаде към Дембеле, който овладя и му върна подаването, Лео навлезе в наказателното поле, поигра си с финтове и отбеляза с удар в близкия ъгъл, който сякаш никой не очакваше - 0:1. Попадението беше много красиво заради резките и непридвидими движения на Лео.


В 66-ата Дембеле тества бдителността на вратаря със силен удар от десет метра. В 70-ата “синьо-червените” реализираха втори гол след заучено положение. Защитниците очакваха удар от фал, но Меси центрира ниско покрай стената и Пике отклони в мрежата до гредата - 0:2.


В 83-ата домакините върнаха едно попадение. След чудесен рейд на Анхелиньо топката беше центрирана на първа греда, като Де Йонг отбеляза красиво с глава - 1:2.
До края на Барса има протоколен за каталунците мач с Тотнъм. ПСВ Айндховен вече няма шансове за третото място.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация