Де Хеа остава на "Олд Трафорд" до 2020-а

16:35
Де Хеа остава на "Олд Трафорд" до 2020-а

Отборът на Манчестър Юнайтед активира клаузата за удължаване на контракта на Давид Де Хеа за още една година, съобщиха от Sky Sports News. Преговорите между ръководството и вратаря за нов дългосрочен договор продължават.

Настоящият контракт на испанския национал изтича в края на този сезон, което ще му позволи да подпише предварителна сделка с клуб от 1 януари 2019 г.

Бъдещето на Де Хеа на "Олд Трафорд" е поставено под въпрос, след като Пари Сен Жермен и Ювентус проявяват интерес към 28-годишния футболист. Мениджърът на червените дяволи Жозе Моуриньо заяви след края мача с швейцарския Йънг Бойс в Шампионската лига, че стражът ще подпише нов договор с клуба, като е изявил желание да остане в Юнайтед.

"Той е най-добрият вратар в света, и ако нашите амбиции са да бъдем голям и печеливш клуб, се нуждаем от най-добрия вратар в света. Също така се нуждаем и от други силни играчи на своите позиции, в случай, че разполагаме с най-добрия вратар в света", сподели португалският специалист.

Удължаването на договора на Де Хеа ще означава, че испанецът ще започне своя осми сезон в клуба, след като се присъедини от Атлетико Мадрид през 2011 година за сумата от 17 млн. паунда. 
След идването си от испанската столица, Де Хеа се превърна в един от най-добрите вратари в света, като усилията му на терена бяха възнаградени с отличието за "Най-добър играч на годината" за Юнайтед в четири от последните пет сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация