От Ривър Плейт потвърдиха, че ще пътуват до Мадрид за финала

16:34
От Ривър Плейт потвърдиха, че ще пътуват до Мадрид за финала

Отборът на Ривър Плейт потвърди, че ще участва в реванша на финала на Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс в Мадрид, въпреки че преди два дена ръководството на клуба обяви, че не приема решението на КОНМЕБОЛ за преместване на решаващия двубой в испанската столица и отказва да играе там.

В крайна сметка босовете на Ривър са приели решението на южноамериканската футболна централа и днес потвърдиха, че в сряда ще летят с чартър до Мадрид в 14:00 часа местно време. Вторият финал за Копа Либертадорес ще се играе в неделя на стадион "Сантяго Бернабеу", след като първият мач на "Ла Бомбонера" завърши при равенство 2:2.

До крайното решение да се отнеме домакинството на Ривър Плейт и втората среща да се премести в Европа се стигна след ексцесиите преди първоначално насрочения реванш между двата тима, когато фенове на Ривър атакуваха с камъни автобуса с играчите на Бока и раниха няколко играчи. От ръководството на Бока Хуниорс поискаха да получат служебна победа, но в крайна сметка КОНМЕБОЛ реши да премести мача в Испания, което бе определено като "абсурдно" от наставника на Ривър Марсело Гаярдо.

За феновете на двата клуба в Аржентина в продажба бяха пуснати по 5 хиляди билета, докато за привържениците им в Европа има по 20 хиляди пропуска, което означава, че двата тима ще имат еднакъв брой фенове и на практика Ривър Плейт губи домакинското си предимство. В първия мач на "Ла Бомбонера" присъстваха само фенове на Бока Хуниорс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация