Черно море победи Берое като гост (видео)

17:00
Черно море победи Берое като гост (видео)

Отборът на Черно море победи Берое с 1:0 като гост в първи мач от 18-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона под Аязмото в Стара Загора. Двубоят бе пряк сблъсък между два от претендентите за място в топ 6, като "моряците" се възползваха от своя шанс и демонстрираха стабилна защита, за да се преборят за ценния успех.

Единственото попадение в двубоя падна в 34-та минута, когато централният защитник на варненци Виктор Генев бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на домакините и със силен изстрел преодоля Душан Перниш, като и стражът на Берое можеше да се намеси по-добре. След почивката възпитаниците на Александър Томаш натиснаха сериозно в търсене на изравнителен гол, но "моряците" се защитава храбро и не допуснаха сериозни грешки, успявайки да опазят вратата си суха. 

По този начин тимът на Илиан Илиев постигна важен успех в битката за топ 6, като Черно море вече заема 6-то място в подреждането с 27 точки, само три по-малко от днешния си съперник, който е на четвърта позиция. За Берое това бе втора поредна загуба срещу пряк конкурент за място в първата половина на таблицата, след като през уикенда те допуснаха поражение от Ботев Пловдив с 1:4.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация