Адриан Андреев започна с победа на Оридж Боул

17:47
Адриан Андреев започна с победа на Оридж Боул

Българският тенисист Адриан Андреев започна с победа на турнира по тенис за юноши и девойки Ориндж Боул в Плантейшън, щата Флорида, който е от най-високата категория "А". Надпреварата се води неофициално световно отборно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години.

Водачът в схемата при 18-годишните Андреев се наложи над Крис Родеш от Люксембург с 6-4, 7-6(9). Във втория кръг Адриан очаква победителя от срещата Лилиан Мармузе (Франция) – Марк Мандлик (САЩ).

Андреев е водач и в схемата на двойки. Той е в дует с Антон Матусевич от Великобритания, с когото спечелиха титлата при юношите на US Open през септември. В първия кръг двамата се изправят срещу Себастиан Джима (Румъния) и Джошуа Лапада (Канада).

Другият българин в схемата отпадна. „Щастливият губещ" Антъни Генов отстъпи на №6 в схемата Йонас Форейтек от Чехия с 2-6, 3-6. Генов замени в основната схема Симон-Антони Иванов, който е контузен.

Днес участието си в турнира при девойките започва Даниела Димитрова. Българката ще играе на старта срещу американката Наташа Субхач. През следващата седмица Катерина Димитрова ще участва в надпреварата при девойките до 14 години на Ориндж Боул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация