Играчи на Арсенал са били заснети да вдишват азотен оксид

14:20
Играчи на Арсенал са били заснети да вдишват азотен оксид

Ръководството на Арсенал заяви, че напомни на своите играчи да поемат повече отговорност, след като се появи видео, на което някои от звездите на отбора вдишват азотен оксид. Сред тях са Месут Йозил, Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Матео Гендузи, а заснетия материал се появи във вестник ,,The Sun”.

В официално изявление на ,,артилеристите“ се казва следното: ,,Ще се разговаря с играчите и ще им бъдат припомнени отговорностите като представители на клуба“. Азотният оксид, известен още като ,,смехотворен газ“ е свободен за употреба, въпреки че технически е незаконно да бъде продаван за развлекателни цели. Във видеото, което се появява преди началото на настоящия сезон, се вижда как Хенрик Мхитарян отказва да вдиша от газа.

Припомняме, че това не се случва за първи път с играч от Висшата лига. През 2015 година Рахийм Стърлинг, който тогава бе собственост на Ливърпул, също употреби от ,,смехотверния газ“. През същата година Джак Грийлиш от Астън Вила бе предупреден от тогавашния мениджър на отбора Тим Шерууд, а година по-рано същото сполетя и Сайдо Бераино от Уест Бромич. Кайл Уокър, тогава футболист на Тотнъм, през 2013 се извини в Туитър, казвайки: ,,Никога не бих повторил постъпката си и се надявам никой да не рискува здравето си по този начин“.

Арсенал се намират на пета позиция във временното класиране на Висшата лига и са непобедими вече в 20 мача във всички турнири. В следващия кръг те приемат у дома на ,,Емирейтс“ Хъдърсфийлд в събота следобед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация