Левски обърна Етър на "Герена" (видео)

21:08
Левски обърна Етър на "Герена" (видео)

Тимът на Левски стигна до труден, но ценен успех над Етър с 2:1 у дома в мач от 19-ия кръг на Първа лига. „Сините“ бяха спечелили само един от последните си четири мача в шампионата, но успяха да обърнат великотърновци на „Герена“ и да излязат поне временно на второ място в класирането. Двубоят ще бъде запомнен със спорното решение на съдиите да отменят гол на "виолетовите" в продължението на срещата.

Срещата започна зле за тима на Славиша Стоянович, след като още в осмата минута неразбирателство между Милош Цветкович и Мартин Полачек позволи на Велко Батрович да даде преднина на гостите с удар с глава от близко разстояние. Домакините отговориха бързо и в 20-та минута Станислав Костов бе изведен на добра позиция и пусна топката по голлинията на противниковата врата, където Иван Скерлев си отбеляза автогол. Играчите на Левски завършиха обрата в 54-та минута, когато Жерсон Кабрал изведе добре Серджиу Буш в наказателното поле на Етър, а румънският нападател спокойно преодоля вратаря на гостите и вкара на празна врата. До края „сините“ бяха колебливи в защита и в продължението на двубоя допуснаха изравнителен гол след центриране от фал, но реферът Никола Попов отмени попадението заради нарушение срещу Иван Горанов. Повторенията показаха, че фалът в атака е доста спорен и контактът между Иван Петков и Горанов е минимален.

В крайна сметка Левски стигна до 13-ти успех от началото на сезона, с който излезе на втора позиция в класирането с 41 точки. Етър остава на седмо място в подреждането с актив от 27 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация