Челси нанесе първа загуба на Ман Сити (видео)

22:29
Челси нанесе първа загуба на Ман Сити (видео)

Челси победи с 2:0 Манчестър Сити в дербито на 15-ия кръг на Висшата лига. Победата върна "сините" поне временно на третото място в класирането, а загубата бе първа за шампионите през сезона в първенството.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" се превърна в своеобразна лекция на мениджъра на Челси Маурицио Сари, чиито играчи бяха подредени отлично и не позволиха на съперника да диктува играта. Домакините седяха дълбоко в своята половина, но бяха изключително опасни на контраатака и при статични положения, а грешките в отбраната им практически липсваха.

Точно чрез контраатака Челси откри резултата малко преди почивката. Тогава Еден Азер комбинира с Н'Голо Канте с един от едва шестте паса, които домакините осъществиха в третината на съперника си за цялото първо полувреме, и с премерен удар под гредата френският полузащитник вкара за 1:0.

През втората част Манчестър Сити се хвърли да изравнява резултата, но липсата на Серхио Агуеро и Кевин де Бройне си пролича ясно при създаването и реализирането на голови възможности. Това позволи на лондончани да контролират играта и в 78-мата минута Челси нанесе решителния си удар. След центриране от корнер Давид Луис скочи най-високо и с глава отбеляза за 2:0.

С победата Челси събра 34 точки, колкото има и четвъртият Арсенал. Манчестър Сити е на второ място с 41, една по-малко от лидера Ливърпул, който по-рано днес се наложи с 4:0 над Борнемут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация