О'Съливан вече е номер 1 по титли от Тройната корона

17:32
О'Съливан вече е номер 1 по титли от Тройната корона

С победата си над Марк Алън във финала на Ю Кей Чемпиъншип миналата вечер Рони О'Съливан подобри два изключително престижни рекорда. Ракетата надви северноирландеца с 10-6 в решаващия мач за титлата в Йорк,за да спечели седмия си трофей от шампионата на Обединеното кралство.

По този начин той вече е състезателят с най-много титли от една от най-престижните надпревари, надминавайки легендата Стив Дейвис, който е триумфирал шест пъти в "Барбикан Сентър". Още по-впечатляващото постижение на Рони е, че вече е номер едно по титли от Тройната корона - Ю Кей Чемпиъншип, Световното първенство и Мастърс. 43-годишният О'Съливан вече има общо 19 трофея от трите най-важни надпревари, с една повече от друг легендарен играч - Стивън Хендри.

"Страхотно е да пишеш история. Да подобря рекордите на Дейвис и Стивън Хендри, който е моят герой и съвършеният играч, е просто лудост. Никога не съм си представял, че ще мога да се доближа до тези рекорди. Но не искам да спирам дотук - искам да се откъсна на дистанция, за да е по-трудно на следващите поколения да ме задминат. Предполагам, че ще съм мъртъв, преди някой друг да се доближи до тези рекорди", пошегува се Ракетата, който спечели първата си титла в Йорк преди 25 години.

О'Съливан вече е номер едно по титли от шампионата на Обединеното кралство, както и от Мастърс, като със своите пет световни титли изостава единствено на Стив Дейвис, Рей Риърдън (6) и рекордьора Стивън Хендри, който е със 7. Хендри продължава и да е играчът с най-много ранкинг титли в историята - 36, две повече от Ракетата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация