Великолепен Неделев върна Ботев в четворката (видео)

22:25
Великолепен Неделев върна Ботев в четворката (видео)

Ботев Пловдив победи с категоричното 3:0 Витоша Бистрица в последен мач от 19-ия кръг на Първа професионална лига. И трите гола за "канарчетата" реализира Тодор Неделев, който бе точен в 24-та, 32-та и 45-та минута. Димитър Пиргов от домакините получи директен червен картон в 41-та минута, след като спря откъсващ се футболист на Витоша пред наказателното поле.

Неделев стартира головото си шоу в средата на полувремето, когато с техничен удар с левия крак прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Николай Георгиев. Само осем минути по-късно той реализира дори още по-красиво попадение. Крилото получи топката пред наказателното поле, замахна и влезе навътре, след което стреля, за да покачи на 2:0. В 45-та минута интригата окончателно бе решена, тъй като Неделев се разписа след прецизно изпълнен пряк свободен удар.

Така Ботев събира 35 точки и си връща четвъртото място от Берое, който е с 33. "Жълто-черните" са в серия от три последователни победи, включително над Берое (4:1) и градския съперник Локомотив Пловдив (2:0). В последната си среща от първия полусезон Ботев ще се изправи срещу ЦСКА на "Българска армия".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация