Робен: Напускам Байерн след края на сезона, може и да прекратя кариерата си

22:35
Робен: Напускам Байерн след края на сезона, може и да прекратя кариерата си

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Ариен Робен сподели, че обмисля възможността да прекрати своята футболна кариера след края на настоящия сезон. Холандецът вече потвърди, че ще напусне баварския колос, след като договорът му изтече през юни 2019. 

,,Това е голяма стъпка, голямо решение, което не се взима лесно“, заяви Робен за германското футболно списание Kicker. 

,,Дълго време го обмислях и сега бе правилният момент да спра с Байерн. Клубът иска да подмлади състава и да започне на чисто. Радвам се, че има разбиране между двете страни“, добави той.

34-годишният футболист спомена, че все още не знае какво ще прави след края на сезона. 

,,Това все още не е ясно, вероятно ще се откажа от футбола – но има време, ще изчакам и ще видя какви възможности има пред мен. Ако се появят такива, ще ги обмисля със сигурност, но ако няма предложения от други клубове – то тогава може би ще сложа край на кариерата си. Имам три деца и те трябва да са щастливи, затова не става въпрос просто да обмисля оферти от Китай или Арабския полуостров. Семейството играе основна роля във всяко едно мое решение“, завърши той.

Робен изкара периоди в Челси и Реал Мадрид, преди да се присъедини към Байерн през 2009. Най-паметният момент в неговата кариера е победният гол за баварците на финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд през 2013 година. Той бе определен за ,,най-добър играч“ в първия си сезон в Германия през 2009/10 и спечели 19 трофея за Байерн, включително седем титли в Бундеслигата. Робен има 96 мача за националния отбор на Холандия и игра във финала срещу Испания на Световното първенство в Южна Африка през 2010. Байерн гостуват на Аякс в Шампионската лига в сряда, а в края на седмицата пътуват и за среща с Хановер 96. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация