Барса се отказа от мач в Маями

15:56
Барса се отказа от мач в Маями

Плановете на Ла Лига да проведе мач от испанския елит в САЩ окончателно пропаднаха, след като Барселона се оттегли от начинанието след среща на борда на директорите на клуба.

Идеята на Ла Лига бе двубоят между Барса и каталунските им съперници Жирона през януари да се играе в Маями, с цел да се популяризира допълнително испанското първенство в Америка. Този план обаче срещна сериозна съпротива от всички страни, включително Испанската футболна федерация, УЕФА и ФИФА.

"Ръководството на Барселона се съгласи да оттегли съгласието си да играе срещу Жирона в Маями, заради липсата на консенсус около идеята. Клубът бе и е готов да отиде до Маями за провеждането на мач от Ла Лига, и прие приходите от подобно начинание да се разделят между всички клубове от първите две дивизии на първенството, но счита, че докато всички замесени страни не стигнат до разбирателство, този проект няма как да бъде успешен", се казва в изявление на шампионите.

През август Ла Лига подписа 15-годишен договор с американската компания Релевант Спортс за промотирането на испанския футбол в Северна Америка. Първоначалният план предвиждаше всеки сезон по един мач от шампионата да се провежда в САЩ, като първият такъв трябваше да бъде домакинството на Жирона на Барселона, което да се проведе на стадиона на отбора от НФЛ Маями Долфинс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация