Виктория Пилзен задълбочи кризата в Рома (видео)

22:12
Виктория Пилзен задълбочи кризата в Рома  (видео)

В луда последна вечер от Шампионската лига Виктория (Пилзен) си заслужи правото да продължи в Лига Европа като трети в Група "G". Чехите надвиха Рома с 2:1 на свой терен и обезсмислиха сензационния успех на ЦСКА (Москва) с 3:0 като гост на Реал Мадрид в другата среща от групата. Така Пилзен и "армейците" събраха по 7 точки, но Виктория има предимство в преките двубои.
Реал печели групата с 12 точки, а Рома е втори с 9 пункта и също вече чака жребия за осминафиналите в ШЛ. Виктория пък отива на 1/16-финал в ЛЕ.

 

Домакините от Пилзен поведоха с попадение на Ян Коваржик в 62-ата минута, но шест по-късно Дженгиз Юндер изравни. В 72-ата Томаш Хори заби "златния" гол за домакините.


Бившият футболист на Левски Роман Прохазка беше титуляр за домакините и действаше в халфовата линия.


Началото се оказа разочароващо, тъй като в продължение на повече от 20 минути нямаше нито едно опасно положение. Гостите се опитваха да водят играта, но те можеха първи да инкасират. В 26-ата минута Ян Коваржик шутира над гредата от изгодна ситуация.


В 39-ата Томаш Хори за малко да засече на празна врата и да изведе Виктория напред, но нападателят не достигна топката.
Информациите от "Бернабеу", където ЦСКА водеше с 2:0, настървиха още повече домакините, но те така и не можеха да наложат превъзходство.


Рома беше на крачка от попадение в 58-ата минута, когато Патрик Шик премина през няколко защитници на домакините и като че ли беше фаулиран в наказателното поле от Хейда, но съдията прецени, че фал няма.
Само четири минути по-късно Виктория поведе с 1:0 след гол на Коваржик и настроението по трибуните се завърна.


Тази радост обаче не продължи дълго, защото в 68-ата минута Юндер насочи кълбото неспасяемо в мрежата на чехите, като и гредата помогна на гостите.


Но играчите на Виктория не закъсняха с отговора си и в 72-ата пак излязоха напред. Тогава Коваржик шутира, вратарят Миранте отрази, но Хори реализира при добавката за 2:1.


В 75-ата Милан Петържела можеше да гарантира трите точки за Пилзен, но пропусна от 3-4 метра.


Последваха две опасности пред вратата на Хрушка, при които домакините едва се измъкнаха.


В добавеното време юношата на "вълците" Лука Пелегрини беше изгонен за два жълти картона в рамките на около 2 минути. Това се оказа и последното интересно нещо.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация