Берое постави Левски на колене в Стара Загора

19:45
Берое постави Левски на колене в Стара Загора

Берое удари Левски с 2:1, като се приближи на пето точки от третото място на "сините", които пък ще зимуват в много лошо настроение. Невероятният Мартин Камбуров вкара своя рекорден 16-и гол във вратата на столичани в 39-ата минута. Габриел Обертан в 77-ата минута изравни, а Александър Василев донесе трите точки за заралии. Сблъсъкът бе от последния за 2018 година 20-и кръг на Първа лига.


Първият опасен удар беше за Обертан в 5-ата минута, когато стреля от 20 метра, но Перниш изби. Кабрал и Паулиньо стреляха извън целта в следващите минути, докато гостите бяха по-активни.


В 31-ата минута Полачек спаси столичани. Вратарят изби удар от 10 метра на Камбуров, който отиваше в долния десен ъгъл. Таранът все пак вкара своя дежурен гол във вратата на "сините". Това се случи в 39-ата минута, когато първо отне топката от Мариани, след което швейцарецът при опита си да избие топката, я прати в Цонев. Юношата на столичани с едно докосване изведе голаджията, който се откъсна от лошо подредената защита, финтира Полачек и сам на празна врата вкара своя рекорден 16-и гол в мрежата на Левски. Той моментално се израдва пред агитката на гостите, като с жест им показа, че е номер едно.


Легендарният нападател вече еднолично е най-големият кошмар на Левски, като досега нито един играч не е вкарвал повече във вратата на "сините", в цялата им 104-годишна история. Досега Камбура делеше първата позиция с голмайстор номер едно на България Петър Жеков, който има 15 попадения срещу Левски. Жеката се е разписал 6 пъти с Берое и 9 пъти с ЦСКА. Настоящата деветка на заралии вкара своя първи гол с екипа на Берое, като вече има - 10 гола за Локомотив (Пд), 4 гола за Локомотив (София), 1 гол за Ботев (Пловдив) и 1 за Берое.


Мариани веднага стреля, но Перниш изби в корнер. Последните минути мъглата отново падна над терена.


На почивката Сержиу Буш смени най-слабия за гостите Паулиньо. Първият удар беше за Кабрал в 48-ата минута, като Перниш отново спаси. Домакините обаче започнаха да държат повече топката, докато 26-кратните шампиони изпитваха затруднения. В 60-ата минута Костов стреля, но без да затрудни Перниш. Бърза контраатака на Берое беше пропиляна от Мартинс, който не успя да намери своите колеги.


Филипе Нашименто смени Мариани, който пък не бише доволен от това решение на Стоянович. Рубен Бригидо пък влезе вместо Мартинс.


Буш пропусна най-добрата възможност за Левски в 71-ата минута, когато засече с глава центриране на Цветкович, но заби топката в земята, след което тя излезе на сантиметри от горната греда.


В 76-ата минута Костов пропиля друго положение, като при опита си да спре топката в наказателното поле игра с ръка.


С първия си гол за сезона Габриел Обертан изравни с бомбен шут в 77-ата минута, което вдъхна надежда на гостите за пълен обрат, но още при следващата атака феновете на Берое избухнаха в радост. Резервата Александър Василев, който влезе няколко минути по-рано, вкара доста комичен гол, връщайки преднината на заралии. Той засече с корем центриране на другата резерва Рубен Бригидо и от три метра прати топката между краката на Полачек. За него също е дебютен гол през тази кампания, но на другия полюс е представянето на защитата и вратаря на гостите, които не спират да правят елементарни грешки.


БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 2:1


1:0 Камбуров (39)
1:1 Обертан (77)
2:1 Василев (79)


БЕРОЕ (4-2-3-1): Душан Перниш; Милен Желев, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Матус Леони; Мартин Райнов, Александър Цветков; Алфредо Мартинс, Иван Минчев, Борислав Цонев; Мартин Камбуров


ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Мартин Полачек; Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов; Давиде Мариани, Кали Тиам; Жерсон Кабрал, Габриел Обертан, Паулиньо; Станислав Костов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация