Байерн разгроми опашкар (видео)

18:52
Байерн разгроми опашкар (видео)

Байерн (Мюнхен) застигна втория в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах), след като с лекота разби Хановер 96 с 4:0 като гост, а Гладбах завърши 0:0 с Хофенхайм. Така вече двата тима имат по 30 точки, но баварците са с по-лоша голова разлика. 


Много силен мач за Байерн направи Йошуа Кимих, който откри още в 64-ата секунда, а след това се отчете с две асистенции към Серж Гнабри (53’) и Роберт Левандовски (62’). Дейвид Алаба пък беше направил 2:0 в 29-ата минута. Гостите пропуснаха още много възможности, но показаха форма, която може да ги върне на върха.


Началото беше перфектно за гостите, които поведоха малко след началото на втората минута. Тогава Мюлер подаде на дъгата пред наказателното поле на "96", откъдето Кимих стреля от воле и топката спря в мрежата на Михаел Есер.


Цялата първа част продължи в този дух и пред вратата на домакините вреше и кипеше. Положенията следваха едно след друго и е изненадващо, че почивката дойде само с два гола разлика. Вторият го заби Алаба от сходна ситуация в 29-ата минута.


Левандовски, Мюлер и Леон Горетцка се разминаха с попадения. Гостите отправиха общо 15 удара към вратата за първите 45 минути, което е рекорд в първенството този сезон.
Чак в 43-ата минута домакините застрашиха сериозно Мануел Нойер, но от няколко метра Вейдант стреля в аут.


За втората част Хановер излезе с друга тактическа постройка - 4-4-2, но това не промени нищо. В 53-ата минута Гнабри покачи на 3:0 и всичко беше решено.
Малко преди това Кимих беше получил тежък удар в главата и се наложи лекарският екип на Байерн да му обърне сериозно внимание. Германският национал демонстрира, че е готов да продължи и остана на терена, като дори се отчете с две асистенции.


В 57-ата минута Есер направи отлично спасяване след засичане с глава на Мюлер. След още пет минути резултатът набъбна на 4:0, след като Кимих сложи топката на главата на Левандовски и той намери мрежата.
До края пак се играеше само в половината на домакините, а в последната секунда Левандовски пропусна на празна врата.


Идната седмица обаче ще е тежка за шампионите. В междинния кръг те приемат РБ (Лайпциг), а след това през уикенда гостуват на Айнтрахт (Франкфурт).
Хановер 96 пък вече е на последно място с едва 10 точки. 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация