Реал Мадрид с измъчена победа над предпоследния в Примера (видео)

21:58
Реал Мадрид с измъчена победа над предпоследния в Примера (видео)

Реал Мадрид надделя с 1:0 срещу 19-ия Райо Валекано в мач от 16-ия кръг на Ла Лига, игран на "Сантиаго Бернабеу". Карим Бензема реализира единствения гол в 13-ата минута, а в края на срещата напусна с контузия. С успеха "белите" временно се доближиха на две точки от Барселона. Това беше последният шампионатен мач на Реал тази година. След двубоя "лос меренгес" ще отлетят за ОАЕ, където другата седмица ще се опитат да спечелят Световното клубно първенство.


Преди началото на двубоя Лука Модрич показа "Златната топка", спечелена преди 12 дни. "Белите" подходиха с постепенни нападения, търсейки празни пространства пред вратата на Столе Димитриевски. Европейският шампион стигна до попадение с първото си голово положение. В 13-ата минута Лукас Васкес асистира на Бензема, който майсторски се измъкна без топка от отбраната и след това насочи без забавяне по диагонала - 1:0. Подаването към Лукас дойде отново от номер 9, който се движеше много добре по терена и затрудняваше защитниците.


"Пчеличките" отвърнаха. При първата си атака след гола Йоренте се намеси в наказателното поле. В 16-ата минута Емилиано Веласкес стреля с глава след корнер, Тибо Куртоа остана далеч от топката, а тя облиза гредата от външната страна. В рамките на същата минута Асенсио се измъкна от засада, напредна и сам срещу стража Димитриевски шутира ниско в неговия ляв крак.


В 19-ата Веласкес предотврати втори гол във вратата на гостите, блокирайки удар на Лукас Васкес на сантиметри от гола. В 24-ата Бензема се измъкна и центрира в малкото наказателно поле, където някак отбраната на Райо се справи и изби. В 36-ата френският нападател се пребори за топката и подаде към Тони Кроос, който шутира мощно и разтресе страничната греда с удар от 18 метра. По-малко от минута по-късно и Марсело стреля от около 23 метра, вратарят имаше време и се хвърли към гредата, за да улови. Като цяло домакините показаха острота преди почивката и заслужено взеха голова преднина.


В 50-ата Модрич отмъкна топката и подаде моментално към Асенсио, който стреля фронтално от 15 метра, но излезлия напред Димитриевски съумя да избие. В 65-ата Серхио Рамос засече топката с глава и я прати в мрежата, ала след правилно вдигнат флаг за засада. В 72-ата Модрич се озова на върха на нападението, знаеше, че няма нужната бързина и затова заложи на моментален изстрел, пращайки кълбото над гредата.


В 78-ата Бензема напусна с контузия след грубо влизане на съперников футболист. На мястото на французина се появи Винисиус Жуниор. В 85-ата Ба влезе ужасяващо в краката на Лукас Васкес, а не видя дори жълт картон. В добавеното време на двубоя "лос бланкос" можеше да изпуснат преднината си. Тибо Куртоа направи двойно спасяване. Първо стреля резервата Алекс Алегрия, белгийският вратар изби, последва удар отблизо на Веласкес, при който след намесата на Куртоа се наложи и Дани Карвахал да избива от голлинията.


В крайна сметка Реал се добра до победата, връщайки си част от самочувствието, позагубено след поражението от ЦСКА (Москва).

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация