Венци Стефанов: Одобрявам ВАР, но ако УЕФА заплати

22:08
Венци Стефанов: Одобрявам ВАР, но ако УЕФА заплати

Доволен съм от календарната година заради спечелването на Купата, но не и от представянето ни през есенния полусезон, заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Бизнесменът изрази недоволство от загубата на лесни точки срещу по-слаби отбори в Първа лига. Той подчерта, че отборът на белите е млад и се надява да се представи по-силно през пролетта, а защо не и да влезе в първата шестица. Славия изостава на седем точки от шестия в класирането Черно море. Стефанов не подмина и темата за въвеждането на видеоповторенията в България и разкритикува телевизиите. 
"Календарната година беше много успешна за нас, защото спечелихме Купата на България и играхме успешно в евротурнирите. Обаче и аз като Златомир Загорчич не съм доволен от представянето ни до момента през сезона. Загубихме много точки срещу далеч по-слаби от нас отбори. Ако си ги бяхме взели, щяхме да сме в шестицата. Там със сигурност има отбори, които ние превъзхождаме. Надявам се през пролетта да се представим по-успешно", отбеляза босът на Славия.

"Относно ВАР ще ви кажа едно. Подкрепям системата и тя е нещо много хубаво, но само ако ФИФА и УЕФА финансира проекта за нейното въвеждане в България. Знаете ли това колко много пари са - по 1 милион от всеки отбор. С толкова пари ще си построим нов стадион, а лично аз бих ги вложил в изграждането на терени за децата и реконструкции на нашето съоръжение в "Овча купел".

Освен това парите, които отборите взимат от телевизиите за излъчването на мачовете са недостатъчни. Сега има двубои от 18, 19, 20 часа и в това време кой ще отиде на стадиона и ще си заведе детето там. Трябва мачовете да са от 13, 14, 15 часа и ще видите как ще се вдигне посещаемостта и клубовете ще си докарат повече пари, отколкото им дават телевизиите. Те само ни извиват ръцете", заяви в типичния си стил Стефанов.

Той завърши с това, че се надява Славия да се завърне на своя стадион от догодина, а относно трансфер на някой от младите таланти на "белите" отговори: "Има интерес, но засега само толкова. Когато има конкретна оферта и се стигне до трансфер, ще обявим".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация