Балъков: Може да напусна Етър през лятото

09:45
Балъков: Може да напусна Етър през лятото

Постоянството е ключът за доброто представяне на Етър през този сезон в Първа лига, изтъкна главният мениджър на тима Красимир Балъков на пресконференция в пресклуб "България".

Той обясни, че оценката му за отминалата година е висока, но клубът все още изостава значително както финансово, така и спортно-технически от отборите в първата шестица. Балъков коментира и системата видео асистент рефер, която според него трябва да се въведе още от следващия сезон 2019/20.

"Много съм доволен от представянето ни до момента през сезона, само на една точка сме от шестицата. Аз още в края на миналия казах, че този отбор има потенциал и с някои нови попълнения можем да влезем в първата половина на таблицата. Но това не ни е цел. Целта ни беше да съберем максимален брой точки и да не се борим за оставане в групата. Като имаме предвид, че нямаме опита и финансите на отборите пред нас, се справихме много добре. През пролетта планираме да даде повече шанс на някои от младите футболисти", отчете Балъков за силните игри на болярите.

"Нашият бюджет е доста ограничен и трябва първо да продадем, за да мислим за подсилване. Сътрудничеството ни с общината е добро, но сега дори се налага да свием малко парите. Такива са ни възможностите. Търсим постоянно съмишленици, спонсори и се надявам с постигнатите резултати да привлечем вниманието върху себе си. Тук е моментът да кажа, че самият аз съм един от спонсорите на Етър и винаги ще помагам на отбора", заяви са финансирането в клуба героят от САЩ 94.

"ВАР ще помогне много на нашето съдийство, защото грешки винаги се получават. Аз лично не коментирам съдиите, но ще бъде по-добре за всички, ако системата се въведе час по-скоро. По възможност още от други сезон, за да няма повече спорове и оправдание с реферите", изтъкна специалистът.

Той завърши с изказване, че може да напусне Етър през лятото, за да потърси по-голямо предизвикателство и ако не види желания за израстване при виолетовите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация