Буфон: Щях да се откажа, ако от ПСЖ не бяха ме потърсили

20:42
Буфон: Щях да се откажа, ако от ПСЖ не бяха ме потърсили

Вратарят на френския ПСЖ Джанлуиджи Буфон сподели в интервю за RMC, че е щял да спре с футбола, ако не е получил обаждане от настоящия си клуб, Реал Мадрид или Барселона. Парижани закупиха 40-годишния бивш страж на Ювентус със свободен трансфер, като от началото на сезона той попада сред титулярите на германския мениджър Томас Тухел.

,,Най-важното нещо сега е предизвикателството, а не страстта“, започна Буфон. ,,Бях решил да се откажа от футбола и само позвъняване от ПСЖ, Реал или Барселона щеше да ме разубеди. Бе само мечта, лудост и ето, че се случи. Вече бях готов за живота след футбола. Обаждането дойде през май и обмислих предложението в продължение на две седмици. Реших, че мога да изиграя още сезон или два“, разкри италианският вратар.

,, ПСЖ ще бъде моят последен клуб. Искам да завърша кариерата си на най-високо ниво. Не се страхувам да спра, и със сигурност няма да е проблем, ако не съм достатъчно конкурентноспособен на терена“, завърши стражът.

Бившият италиански национал игра през втората част на двубоя от турнира за Купата на Франция срещу Орлеан, спечелен от шампионите с 2:1, след като Алфонс Ареола получи удар през първата част, и вероятно ще започне като титуляр в мача срещу Нант в Лига 1 в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация